Потенциалност

Acai Berry – мнения, цена, къде да се купуват, аптека, струва ли си го?

Acai Бери Quick FactsName: Acai berryScientific Име: Евтерпа oleraceaOriginBrazil, Тринидад и други страни на Северна Южна AmericaColorsInitially зелен обръщат към черно лилаво, тъй като те maturesShapesSmall, кръгли, черни лилав плод с костилка около 1 инч (25 мм) в окръжност, подобно на вид на grapeFlesh colorsFibrous, месести TasteBitterCalories165 Kcal./cupMajor nutrientsVitamin B-12

Здраве benefitsPrevent Рак, регулира кръвното налягане, забавяне преждевременно стареене, грижа за кожата, повишаване на имунитета, афродизиак, Подобряване на сърдечно-съдовите заболявания, Помощ в храносмилането, загуба на тегло, подобряване на метаболизма, повишаване на енергийната, Boost Cognition, подпомагане на заздравяването на HealingAcai слива научно известен като Евтерпа oleracea е стройна, мулти-произтича, еднодомните длан в палмови / палмови (Palm семейството) култивираните за своя плод, сърцата на палмови листа, и багажника дърво. Заводът е роден в Бразилия, Тринидад и други страни на Северна Южна Америка, главно в блата и floodplains.Acai Berry, произнася ах-въздишка-EE, идват от АСАИ дърво. Малцина от често срещаните имена на растението са Асай длан, Зеле длан, Бери, Евтерпа Palm, АСАИ, jussara, ал длан, Асаи, Naidi, Пино, Пина длан, палмито Бери, Palmiteiro, Пина, Ucai, Manaka , Acai задачи-пара, Jucara, Wasei и Pina. епитет на рода “Евтерпа” идва от гръцката митологична името на една от деветте богини на свободни изкуства. В видове епитет “oleracea” означава “растителен” в Латинска, по отношение на основата на стеблото, която се яде като зеленчуци. Световното търсене на плода бързо се разшири през 21 век и така дървото се отглежда за тази цел преди всичко.

Acai плодове са един от най-новите и най-популярните органични разтвори за широка гама от здравни проблеми. Тя се използва активно от алтернативни лекари. Различните сортове често се казва, че имат различни предимства, с whiteAcai Berry не е толкова мощен, или мощен като тъмночервено или лилави сортове. Зърното има голям семена в средата, която изгражда около 80% от плодовете, но останалата ендокарп, маса, и кожата всички съдържат полезни хранителни вещества.

растенията Описание

Acai слива е висок, тънък, мулти-произтича вечнозелени палмово дърво, което расте повече от 25 м (82 фута) висок. Заводът е установено, расте в блатиста почва, често в песъчливи почви. Най-често се срещат по поречия на ръба, както и сезонно наводнени местообитания. Растението предпочита добре дренирана, органични почви, които са богати на киселина, като торф, мъх и борови иглички. Средно зрели растения могат да притежават 4-8 тънки сиво-кафяво стъбла, всеки от които е около 25 метра (82 фута) високи и обикновено не по-голяма от 20 см (около 8 инча) в диаметър от един коренова система. Всеки стволови изпълнява като отделно дърво и носят 3-5 чепки с всеки, носещи стотици плодове много подобни на арека или финикова палма. Листата са перести листа (перо форма), Първостепенната, растящо на разпространение, около 2 to3 м. Листовки са дълги 50 cm и широчина 4 см.

цветя & усилвател; Плодове

малки кафяви-лилаво цветя са или тичинки (мъжки) или женски (женски) и се поемат от големи разклоняване съцветия, които висят от върховете на стъблата. Цветовете са последвани от малки, кръгли, черно-лилаво костилка около 1 инч (25 мм) в обиколката, подобни по вид на грозде, но по-малки и с по-малко целулоза и произведени в разклонени съцветия от 500 до 900 плодове. Exocarp е първоначално зелен, преминаващ в черно лилаво, въпреки че плодовете на някои популации остава зелен на падежа. В mesocarp е месести и тънък, с постоянна дебелина 1 mm или по-малко. Той обгръща обемна и трудно ендокарп, която съдържа една голяма семена за 0.25-0.40 инча (7-10 мм) в диаметър. Семето съставлява около 80% от плодовете. Две култури плодове се произвеждат всяка година. Плодовете могат да бъдат събрани и консумират. Всеки Acai стебло може да доведе до осем букети от плодове годишно, като всеки куп тегло до 6 кг (13 фунта).

Acai плодове са предвестник от векове с изцеление, имуностимулиращо, енергийно стимулиране свойства. Изследвания разкрива този антиоксидант богати зрънце може да помогне за възпиране и ремонт окислително увреждане. Най проучени ползи за здравето ofAcai Berry са обяснени по-долу.

1. Предотвратяване на рак

Acai Бери се състои от добро количество на витамин С, който помага за подобряване на способността Ви да се пребори с много заболявания, като рак. inAcai Berry Ellagic киселина също помага в борбата срещу ракови клетки. Acai е заредена с полифеноли, които се борят раково клетъчен растеж на молекулярно ниво и също така позволяват да се умножи и метастази. Acai зрънце може да спре растежа на раковите клетки с до 80%, което е един от най-положителни проценти за алтернативни лечения. Налице е също така особено внимание поставен върху ефект Акай върху рак на простатата при мъжете. (1), (2)

2. Регулиране на кръвното налягане

Acai плодове се състои от много на растителни стероли, които действат като вазодилататори и отпуснат кръвоносните съдове за намаляване на кръвното налягане, предотвратяване образуването на кръвни съсиреци, които могат да доведат до инсулти и инфаркти, и като цяло подобряване на кръвообращението и кислород на кръвта. (3 ), (4)

3. Забавяне преждевременно стареене

Acai плодове съдържат огромно количество антиоксиданти, които помагат да се забави процеса на стареене. Антиоксидантите помагат за отстраняване на свободните радикали, които причиняват разпадането на кожата, косата, зъбите и здравето на очите, често свързана с преждевременно стареене. Редовната консумация на Акай сок помага за намаляване на вредните ефекти на свободните радикали, кариес, косопад, макулна дегенерация и катаракта. Освен това прилагането на Бери масло за определени участъци от кожата помага за предотвратяване на образуването на бръчки. Клетъчно увреждане окислително и различни видове възпаление може да се редуцира с честата употреба ofAcai Berry. (5), (6)

4. Грижи за кожата

антиоксидантни свойства на Акай прах помощи в грижа за кожата. Acai масло често се използва в козметичните продукти, тъй като антиоксиданти, които могат да облекчат раздразнение и зачервяване и овлажняват кожата. Също така, ifAcai Berry са погълнати, те могат да даде на кожата здрав, привлекателен блясък. В действителност, в Бразилия, пулпата на Acai Бери е бил използван за поколения за лечение или намаляване на броя на кожни заболявания и заболявания (7).

5. Повишаване на имунитета

Acai сок е чудесен източник на витамин С, който е добре известен имунитет бустер. Нейните антиоксидантни свойства се борят срещу свободните радикали и поддържат здравето ви, далеч от много животозастрашаващи болести. (8)

6. Афродизиак

Въпреки, че прякото въздействие ofAcai Berry на сексуалната издръжливост и желание за секс не е напълно известно, те нямате способността да се увеличи циркулацията на кръвта в тялото. От липсата на кръвен поток е една от основните причини за еректилна дисфункция и липса на сексуално издръжливост, Акай сок обикновено се използва като алтернатива на лекарство за подпомагане на тези условия. (9)

7. Подобряване на сърдечно-съдовите заболявания

Acai плодове съдържат високи нива на антоцианини, които са форма на растителни антиоксиданти. Антиоксидантите търсят и премахване на свободните радикали, които са отговорни за широк спектър от заболявания и състояния, включително сърдечно-съдови заболявания. Антоцианините са свързани с регулиране на холестерола в кръвта чрез понижаване на LDL (лош) холестерол, по този начин намалява риска от атеросклероза, инсулт и инфаркт (10).

8. Помощ в храносмилането

Acai Бери сок има силни детоксикиращи ефекти върху човешкото тяло, което помага очисти храносмилателната система на организма и премахва натрупването на опасни токсини. Тя се състои от естествени влакна, която помага в храносмилането и усвояването на хранителните вещества от храната. Тя Обемите на изхожданията, като отделителните процеси редовно, и намаляване на шансовете за запек и други неудобни храносмилателни проблеми. Консумирането влакна richAcai Berry може също да се получи маса на изпражненията и да намали шансовете на диария, както и. (11)

9. Отслабване

Изследванията показват, че месестата част Акай може да помогне за намаляване на теглото. Той не само насърчава загуба на тегло, но също така помага на хората да поддържат здравословно тегло чрез намаляване на негативното въздействие на високо съдържание на мазнини диета. През последните години, Acai загуба на тегло добавки и хапчета са се превърнали в диво популярните и въпреки че резултатите не са еднакво успешни, е имало редица положителни препоръки по отношение на един и същ.

Едно изследване установи, че 30 дни usingAcai Berry доведе до по-ниско ниво на гладно инсулин и глюкоза нива, както и намаляване на нивата на общия холестерол. ofAcai Berry на високо съдържание на фибри също може да намали апетита и да се спре глад болка, свързани с преяждане и наддаване на тегло (12).

10. Подобряване на метаболизма

антиоксидантни свойства ofAcai Berry са му най-известните аспект, и те могат да се възползват и здрави клетъчния метаболизъм и функциониране. Те намали шансовете на нездравословни апоптоза (клетъчна смърт) и повишаване на ефективността на усвояване на хранителни вещества и последващо превода в полезна енергия на клетката. (13), (14)

11. Увеличете енергетика

Acai зрънце екстракт е добре позната добавка използва за усилване миг енергия. Той също така помага в борбата срещу умора и умствена умора (15).

12. Стимулират Познанието

По отношение на здравето на мозъка и неговите функции, Акай сок е била свързана с повишен психическо функциониране и остротата на ума. Зърната и подобряване на паметта и защита на мозъка от развитието на нервни разстройства. (16)

13. Подпомагане лекуването на рани

Acai плодове имат противовъзпалителни свойства, поради което екстракти Акай вода се използват за ускоряване на заздравяването на рани (17).

Традиционните приложения и ползи от Акай

 • Acai Бери е ефективно за постигане на красива и блестяща коса. Той запазва косата здрава и спомага за възстановяването на неговия ореол.
 • Acai Бери е от голямо значение за облекчаване на уморени очи и затова държи очите здрави като ги предпазват от различни проблеми с очите.
 • Това предотвратява растежа на раковите клетки и тумори в човешкото тяло.
 • Също така е полезно в борбата с безсънието и даваща възможност на здрав сън.
 • Това е изгодно средство за противодействие на сърдечни заболявания като неправилен биене на сърцето.
 • Поради наличието на витамин В6 и В12, предпазва организма от сърдечно-съдови заболявания, синдром на атеросклероза, на карпалния тунел и анемия.
 • Той е ефективен при засилване на имунната система на тялото ни.
 • Това е добра билково лекарство за борба с телесни болки, треска и студени поради грип, познат като грип.
 • Контролира смъртоносна болест като малария, причинена вследствие на ухапване от комар.
 • Той е ефективен при стимулиране на бързо намаляване на телесното тегло, като по този начин помага в тонизиране на тялото.
 • Тя също помага за смекчаване на диета на човек, като по този начин, подобряване на функционалността на храносмилателната система.
 • Тя пази черния дроб срещу различни заболявания, в резултат на това тя осигурява енергия на организма, за да работят и да останете във форма.
 • Това е благоприятно средство за кожата, тъй като намалява възможността за ненавременно признаци на стареене. По този начин, тя помага на човек в постигането на идеален и ослепителен кожата.
 • Тя работи ефективно при лечението на заболявания като екзема, псориазис; който причинява червени петна. Тя помага за лечение порязвания, рани, и натъртвания.
 • Той е ефективен при поддържане на кръвното налягане на тялото, по-специално високо кръвно налягане.
 • Също така е полезно в модулирането на холестерол тяло.
 • Това е добра билково лекарство за противодействие на диабет, което води до увеличаване на нивото на кръвната захар в тялото ни, като по този начин, като покани различни други заболявания.
 • също облекчава Съвместното заболяване като артрит, което води до дискомфорт и разширяване на ставите.
 • Той е ефективен при осигуряване на освобождаване от свободно стол познат като диария и запек.
 • Това успокоява дразнене и болка по време на менструалния цикъл.
 • Той подобрява функцията на мозъка и стабилизира настроението.
 • Това предпазва от болестта на Алцхаймер.
 • АСАИ съдържа фолиева киселина, която помага за правилното функциониране на мозъка.
 • Важно е по време на бременност. Това намалява риска от гръбначни и умствени дефекти в плода.
 • студена вода инфузия на дървен материал, използван като външен измиване от Суринам Tirio жени за контрацепция.
 • Sap прилага съкращения като хемостатичен.
 • Сърцето се суши, пулверизира и се използва в пластир да зараствам отворени съкращения.
 • Течен екстрахира от топло палмово сърцето се потупа по открита рана.
 • Sap се използва за лечение на кръвоизлив, скорпион ухапвания, и при лечението на рани и съкращения.
 • Инфузия на целия разсад използва за лечение на рани, заснети от лов.
 • е печено и се прилага за успокояване на болката от скорпион ужилвания.
 • листа се използват като лекарство, използвани за кръвоизливи, треска, рани, скорпион ужилвания, диария и жълтеница.

СИЛНИ кулинарни употреби

 • Acai се продава като замразен пулп, сок, или съставка в различни продукти от напитки, включително зърно алкохол, шейкове, храни, козметични продукти и хранителни добавки.
 • Той обикновено се консумират като Acai Na tigela в Бразилия.
 • Той често се използва за направата на едно питие, че е много популярна в района на Бразилия Amazon.
 • сок се сервира леденостуден с (или понякога без) захар и тапиока брашно.
 • е подхранващ и освежаваща напитка, която се използва за производството на сладолед, алкохол, мусове и сладкиши като цяло.
 • сок също се добавя към различни храни като тапиока, маниока и каша.
 • Листа при готвене са хрупкави, със сладък вкус.
 • годни за масло е получено от семената.

Рецепти

Acai шейкове

СИЛНИ Състав

Упътвания

 1. Вземете една купа; добавете лед, кисело мляко, Acai сок / пюре за купата.
 2. Blend сместа в продължение на 45 -. 50 секунди на високо настройка
 3. Добавяне на плодовете, които искате и пулс пасатора на фрапе шейк.
 4. хладилника и служи.
 5. OL>

  Acai Berry тарталети

  СИЛНИ Състав:

 • 1/4 чаша мляко
 • 1 супена лъжица бакпулвер
 • 2 яйца
 • 1 чаша захар (ако е необходимо да се добави повече)
 • 1/2 чаша масло
 • 1 – 2 чаши Акай маса
 • 1 – 2 чаши брашно торта

Упътвания

 1. Загрейте до 350 градуса по Фаренхайт. Докато отопление постави обвивки на чаша торта блюдото на.
 2. крем маслото и захарта в голяма купа за около 3 -. 5 минути или да изчака, докато стане пухкава
 3. Добавяне яйца към сместа и ниска добре.
 4. пресее заедно торта брашно и бакпулвер в отделна купа.
 5. Сега бавно победи брашно и бакпулвер в крем смес и след това се редуват с това млякото.
 6. С помощта на шпатула, кратно на Акай пулпа в сместа.
 7. Излива се в облицовките на кексчета и се пече за 20-25 минути.
 8. сладък Акай торта е готова.
 9. OL>

  Други факти

 • Листа могат да бъдат направени в шапки, кошници, метли и покрива сламен покрив за домове, както и багажника дърво, устойчиви на вредители, за строителството.
 • дънери могат да се обработват до получаване на минерали.
 • Palm сърцето е широко използван като деликатес.
 • Семената са източник на полиненаситени и наситени мастни киселини.
 • Wood се използва локално за греди, летви, селски сгради и др.
 • Листа се използват за тъкане рогозки и др.
 • Той се използва локално за вземане селски сгради, греди, летви и др.
 • Всеки куп тегло до 6 кг (13 фунта).

Предпазни мерки

 • това се избягва по време на свръхчувствителност.
 • Ако сте на химиотерапия, консултирайте се с вашия лекар преди да приемате Acai.
 • Не го взема с други ракови борбата с лекарства.
 • Прекомерната ofAcai Berry могат да причинят диария, възпаление на стомашно-чревния тракт, главоболие, и понижено визия.
 • сок от плодове е освежаваща напитка, която често се сервира леденостуден или направена в сладолед, алкохол, мусове, и сладкиши като цяло.
 • Специалистите съветват, използвайки повишено внимание, ако сте бременна.
 • Избягвайте Бери, ако имате алергична реакция към растенията в семейството на длан.
 • Тези плодове не трябва да се консумира от хора, които имат алергия към полени, тъй като те са известно да влошава тези алергии по-нататък.
 • плодове и сок се състои от захар и калории, които могат да бъдат вредни за опити за загуба на тегло и може също така да бъде много опасно за диабетици, ако се консумират в насипно състояние.
 • Консумирането лошо качество или обработени Акай добавки може да доведе до натрупване на токсини в организма и да доведе до проблеми със сърцето.
 • Acai плодове не трябва да се консумира от хора с поднормено тегло, тъй като те биха могли да потискат апетита и предизвиква загуба на тегло.
 • Acai плодове не трябва да се консумират с кофеин, тъй като те причиняват стомашни проблеми.

Ralitsa Yankova Ivankova

Mnogo se stvari mogu reći o Ralitsa Yankova, ali dvije osobine koje većina ljudi najviše uživa je to što je verno i pažljivo. Naravno da je i častan, idealističan i podeljen, ali u manjim dozama i često su pokvareni navikama provokativno.
Međutim, njena vernost je ono što je najpopularniji. Prijatelji često računaju na njihovu i njenu lojalnost kad god im treba pomoć.

Naravno niko nije savršen i Ivankova ima i mnogo manje povoljnih karakteristika. Njena osvetoljubivost i izdajstvo izazivaju mnogo žalbi čak i najbolje vrijeme.
Na sreću, njena pažljiva priroda pomaže u prevenciji većine ovih žalbi.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *