Красота

Uniderm – мнения, цена, къде да се купуват, аптека, струва ли си го?

Вероятно всеки поне веднъж в живота си среща с кожни заболявания. Най-често за бързо решение на проблемите, свързани със заболявания на кожата, лекарите препоръчват употребата на наркотици глюкостероидни серия.

Такива лекарства включват лекарството Uniderm произведени под формата на мехлем или крем за локално приложение с различна концентрация на активното вещество и разтвор за използване на увредена кожа.

В тази статия ще разгледаме защо лекарите предписват Uniderm, включително инструкциите за употреба, аналози на цената на лекарството в аптеките. Недвижими мнения на хора, които вече са използвали Uniderm можете да прочетете в коментарите.

Съставът и формата на издаване

Крем за външно приложение 0.1% бял или почти бял.

клинико-фармакологична група: кортикостероиди за локално приложение

.

Какво се използва от Uniderm?

Използване за лечение на лекарство Uniderm се препоръчва при следните заболявания:

 • дерматози на различни етиологии, придружена от възпаление и сърбеж на кожата, които са чувствителни към лечение с глюкокортикостероид серия.

Кремът е предназначен за външна употреба – да се прилага в областите, засегнати кожата веднъж дневно. Продължителност на лечението се определя от лекар Wondermom: тя зависи от реакцията на организма към лекарството, наличието или отсъствието на нежелани странични ефекти и тежестта на терапевтичния ефект на лекарството

.

фармакологично действие

Глюкокортикостероиди за външна употреба. Има противовъзпалително, против сърбеж и antiexudative ефект.
Мометазон (и други GKS) индуцира освобождаването на протеини, които инхибират фосфолипаза А2 и е известно под името lipocortin, които контролират биосинтезата на тези медиатори на възпаление като простагландини и левкотриени чрез инхибиране освобождаване на техния общ предшественик, арахидонова киселина.

Инструкции за употреба,

За тези, които се използват Uniderm, ръководство за употреба, казва тя се използва външно.

 • Тънък слой от крем Uniderm прилага към засегнатата кожа 1 път / ден.

Продължителността на лечението се определя от неговата ефективност и поносимост от пациента, наличието и тежестта на страничните ефекти.

Противопоказания Uniderm

използването на лекарството в такива случаи:

 • туберкулоза;
 • сифилис;
 • акне розацея;
 • периорален дерматит;
 • бактериални, вирусни (причинена от симплекс тип херпес 1 и 2, варицела зостер) или гъбична инфекция на кожата;
 • реакции след ваксинация;
 • деца на възраст до 6 месеца;
 • бременност (лечение на обширни участъци от кожата, дългосрочно лечение);
 • кърмене (използване във високи дози или за дълъг период от време);
 • свръхчувствителност към лекарството.

С внимателно на лекарството трябва да се прилага върху лицето и в гънките на кожата, оклузивна превръзка, и когато се прилагат на големи участъци от кожата и / или продължително лечение (особено при деца на възраст от 6 месеца).

Странични ефекти Uniderm

Възможни нежелани реакции към лекарствата:

 • Дерматологични реакции: рядко – дразнене и сухота на кожата, парене, сърбеж, фоликулит, хипертрихоза, акне, хипопигментация, периорален дерматит, накисване на кожата, присъединяването на вторична инфекция, признаци на атрофия на кожата, стрии, милиария ; & LT; 1% образуване на папули, пустули.
 • Алергични реакции:. Алергичен контактен дерматит
 • Други: при прилагане на крема Uniderm за дълго време и / или за лечение на големи участъци от кожата, или с използването на оклузивни превръзки, особено при деца и юноши могат да получат странични ефекти, типични за системни кортикостероиди, включително надбъбречна недостатъчност и синдром на Кушинг.

В случай на предозиране може да се развие симптоми на Кушинг. Лечение: затвори лекарството, ако е необходимо – корекция на електролитен дисбаланс. В рамките на ползване: зацапване (слуз или кръвни съсиреци) от носните проходи; заявление се спира, не се изисква специфично лечение.

Бременност и кърмене

Безопасност на използване на крем на Uniderm по време на бременност и кърмене не е проучена.

Кортикостероиди преминават плацентната бариера. Ако бременността трябва да се избягва продължителното лечение и използване на лекарството във високи дози, във връзка с опасността от отрицателно въздействие върху развитието на плода. Кортикостероидите се отделят в майчиното мляко. В случаите, когато се предполага използването на лекарството във високи дози и / или за дълго време, трябва да спрете кърменето.

цени

Средната цена на Uniderm крем в аптеките ….

Условия за доставка на аптеките

Лекарство дозира с рецепта.

Ralitsa Yankova Ivankova

Mnogo se stvari mogu reći o Ralitsa Yankova, ali dvije osobine koje većina ljudi najviše uživa je to što je verno i pažljivo. Naravno da je i častan, idealističan i podeljen, ali u manjim dozama i često su pokvareni navikama provokativno.
Međutim, njena vernost je ono što je najpopularniji. Prijatelji često računaju na njihovu i njenu lojalnost kad god im treba pomoć.

Naravno niko nije savršen i Ivankova ima i mnogo manje povoljnih karakteristika. Njena osvetoljubivost i izdajstvo izazivaju mnogo žalbi čak i najbolje vrijeme.
Na sreću, njena pažljiva priroda pomaže u prevenciji većine ovih žalbi.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *