Здраве

Vitaelife Pharma Vitamin D3 – мнения и цена, къде да купя

В 30-те години на ХХ век откри витамин D. първото проучване показа, че витамин D играе ключова роля в регулирането на растежа на костите. В същото време, учените са открили, че под ултравиолетови лъчи този витамин сам се произвежда в клетките на кожата. Витамин D може да бъде представена в две форми:. D2 (ергокалциферол) и D3 (холекалциферол)

Витамин D2 мъж получава само с храна (произведена от мая и хляб), а втората D3 непрекъснато се произвежда в кожата под действието на UV лъчи. По-малка част идва от храна (черен дроб на треска, скумрия, мляко, яйца, масло).

Черният дроб на възрастен човек е в състояние да се натрупват забележима витамина достатъчни, за да осигурят на техните нужди в продължение на 1 година.

За по-полезен витамин D3, който той трябва да всеки ден (!)

Стойността за тялото

Доскоро витамин D3 не придават голямо значение, като се има предвид, че само на витамин против рахит, които са нужни най-вече малки деца по време на формирането на опорно-двигателния рамката. Освен това, се е смятало, че е достатъчно само 15-20 минути на ден, за да останете на слънчевата светлина, а проблемът с недостиг на този витамин ще бъде решен, което беше голяма грешка.

И второто откритие, което не много отдавна е направено от учени е, че D3 е не само витамини, но хормон, участва в много метаболитни процеси, а именно D3 в организма играе двойна роля:

 1. Регулира абсорбцията на калций, магнезий и фосфор, необходима за поддържане на нормална кост здраве. Ускорява метаболизма, стимулира чревната абсорбция на химични съединения на тези елементи.
 2. Acts като хормон, който регулира въглехидратния метаболизъм. Това се дължи на факта, че съединението се отразява на организма чрез взаимодействие с specication, които са локализирани върху клетъчните мембрани на клетки на много тъкани. Това поведение напомня на биоактивни съединения свойства на хормона. Поради тази причина, някои изследователи са наричат ​​съединение D-хормон.
 3. OL>

  Какво е това? Нашето тяло произвежда по-голямата част на тази важна позиция сам. Това се осъществява чрез превръщане на слънчевата светлина в химически вещества. Под действието на ултравиолетови лъчи в кожата произвежда холекалциферол (известен още като витамин D3). След това се свързва с D-свързващ протеин витамин и се изпраща на черния дроб. Там той се дава “добър”, за да се разпространява по тялото ни.

  Витамин D участва в различни жизнено важни процеси:

 • регулира, поддържа имунната и нервната система;
 • намалява риска от развитие на множествена склероза;
 • поддържа оптимално телесно тегло;
 • намалява тежестта и честотата на симптомите на астмата;
 • намалява риска от развитие на ревматоиден артрит при жените;
 • важен за здрави кости, зъби и коса;
 • намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и някои видове рак;
 • е от съществено значение за усвояването и метаболизма на калций и фосфор;
 • участва в работата на жлезите с вътрешна секреция;
 • витамин D участва в механизма на активиране на транскрипцията на гена на инсулин, предотвратява развитието на синдром на инсулинова резистентност и диабет.

източници на витамин D3 в тялото

Веществото влиза в тялото с храна или с витаминни препарати.

Витамин D се съдържа в следните продукти:. Рибено масло, черен дроб на треска, треска, херинга, гъби, яйца, бекон, яйца, масло, сирене, сметана, мляко, говеждо черния дроб

в храната, за по-добро усвояване на витамин D трябва да присъстват протеини храни (месо, яйца), етерични мастни киселини (растителни масла), калций (млечни продукти) и фосфорен (морски продукти), витамин А (ретинол), витамин С (аскорбинова киселина), витамини от група в.

Ролята на витамин D3

мускулно-скелетната система

 • Витамин D извършва в тялото основната задача – осигурява усвояването на калций и фосфор и използването на соли за образуването на костите и зъбите. Без тази вещества не могат да бъдат асимилирани калций е част от костите, сухожилията, зъбни тъкани, мускули, кръвни.
 • Тя осигурява, също така, абсорбцията на калций и фосфор в тънките черва, реабсорбция на фосфор в бъбречните тубули и транспортирането на калций от кръв в костната тъкан. По този начин, витамин D поддържа здравината и устойчивостта на скелета.
 • Тъй като витамин D, калций и естроген работят съвместно в ядрата на клетките, които кости, с дефицит на естроген (в менопауза) възпрепятства синтеза на витамин D и абсорбцията на калций, което води до такова общо заболяване като остеопороза. Ето защо, допълнителен прием на този витамин е особено необходимо за жени след 50-годишна възраст Проучванията показват, че витамин D подобрява състоянието на опорно-двигателния апарат и намалява честотата на падане и фрактури при възрастните хора.
 • Vitamin D3 се нарича “anthracinum” неща. Липсата на този витамин може да доведе до омекване на костите или рахит. По време на бременността е необходимо за формирането на здрави кости в плода, както и защитата на организма на майката от недостиг на калций и неговите последствия. Ако липсва този витамин, бебето има сплескване на тила, бавното изригването на зъби, деформация на костите на черепа и таза, сълзливост и др.

ендокринната система

 • Vitamin D3 е включен в регулирането на въглехидратния метаболизъм: увеличава чувствителността на тъканите към инсулин, като по този начин регулира нивото на глюкоза в кръвта. Много изследвания потвърждават положителната роля на витамин D3 в превенция и лечение на двата типа диабет.
 • Недостигът в женското тяло витамин D3 е причина за производство на големи количества тестостерон и естроген в яйчниците. Това води до нарушаване на овулация, може да причини безплодие, ранна менопауза, PCOS и увеличено производство на андрогени. Дефицитът на витамин D3 води до хормонален дисбаланс в посока на нарастване на естроген, което увеличава риска от развитие на ендометриоза, маточни фиброиди, рак на гърдата, рак на матката и др Vitamin D3 е критично намалява високи нива на естроген и нормализира баланс на естроген в организма и прогестерон, който подпомага зачеването и бременността.
 • Vitamin D3 ефект върху функцията на щитовидната жлеза. Ако нарушава синтеза на витамин D в организма намалява абсорбцията на калций, в резултат на щитовидната жлеза започва да хвърли активно в кръвоносните-хормони, над което нарушава минерализацията на новообразуваната костна тъкан и силно премахва калций от нарастващите кости , Също така витамин D3 подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите. Vitamin D3 е от полза за хората, тъй като влияе на броя и подвижността на сперматозоидите.

нервната система

 • Vitamin D3 осигурява растежа и регенерацията на нервните клетки. Опорно-двигателния апарат, способността на мускула да се свие зависи от състоянието на невроните предаване на сигнали към мускулите от мозъка.
 • дефицит на витамин D3 допринася за депресия и други психосоматични разстройства.

сърдечно-съдовата система

 • Нарастващ брой проучвания точка на факта, че липсата на витамин D увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания, тъй като е включен в регулирането на налягане, нивото на холестерол и възпалителни реакции.

Имунната система

 • D3 поддържа имунната система, е необходимо да се създаде имунни клетки, които помагат в контрола на автоимунни процеси в организма. Понякога те са в основата на проблеми с зачеването.
 • намален имунитет увеличава риска от рак. При жени, консумират достатъчни количества от витамин D, по-рядко срещани доброкачествени и злокачествени тумори и неоплазми. При мъжете, витамин D предпазва клетките на простатата от развитие на злокачествени заболявания, така че неговото използване се препоръчва за всички хора на средна възраст и age.In лабораторни експерименти, беше установено, че витамин D3 prepyatstvovat метастази на тумори и намалява растежа на злокачествени клетки с повече от 50%. Също така, в лабораторни култури от клетки витамин D инхибира растежа на глиобластом – най-честата форма на мозъчен тумор. В допълнение, той спира растежа на левкемични клетки в рак на кръвта.
 • Витамин играе важна роля при защитата от настинки, грип и развитие на автоимунни заболявания. Имунните клетки съдържат рецептори за витамин D, който предотвратява продължително и прекомерен възпалителен отговор. Тъй като възпаление често е причина за много хронични и автоимунни заболявания.

мозъчната дейност

 • Витамин D действа като хормон вътре в тялото, влияе на мозъчната функция. Неговият дефицит е пряко свързано с безпокойство, разстройство на настроението, депресия, безсъние, настроение по време на ПМС. Помага при концентрацията и паметта. Няколко изследвания са показали, че витамин D засяга способността за вземане на решения, за да се концентрира и да се запази информация. Хората с ниски нива на витамина не изпробват добре, имат затруднения с дейности, които изискват внимание. Това е може би, защо е толкова трудно да се научат да преминат изпитите през зимата и началото на пролетта.

Причините за дефицит D3

Липсата на витамин D3 обикновено се наблюдава при хора, които живеят в райони с дълга зима, малък брой слънчеви дни, като преобладават облачност, дъжд и мъгла. Замърсяването на въздуха (климатични или промишлени) също прави трудно производството на това вещество в кожата. Необходимо е повишаване на юношеството и в напреднала възраст, както и по време на бременност и кърмене.

Дефицитът на витамин D3 се случва, когато прекарват по-голямата част от времето си на закрито, да се носят дрехи напълно крие тялото си, с помощта на крем против слънчево изгаряне. Също така се окажете с риск от дефицит на D3, ако работите нощи или сънят ти е дефектен. Ако следвате nishiiwai или вегетарианска диета, като витамин D3 е мазнини -. Разтворим витамин, който е разтворим само с мазни храни

Причините за липсата на витамин може да бъде болест на стомаха и червата възпрепятства абсорбцията на и вегетариански храни, черния дроб, органи на ендокринната система.

Липсата на витамин D3 наблюдава повишена умора, повишено изпотяване (особено на главата), безсъние, костна фрактура, крампи на краката, сънливост, болки в ставите, влошаването на зъбния емайл (кариес), кожата, косата, ноктите.

Когато се налага допълнителен прием на витамин D3?

Човече, ако той получава достатъчно слънчева светлина, или правилно и напълно захранва не изисква допълнителен прием на витамин D3 (холекалциферол), но ако има:

 • недостатъчно излагане на слънце;
 • настаняване в големи ширини;
 • живеещи в региони със замърсената среда;
 • вегетариански или нискокалорични диета;
 • недостатъчен сън, работещи в нощна смяна;
 • има някои заболявания на ендокринната система и органи като черния дроб и жлъчния мехур, както и често диария (например, в панкреатит).

Внимание (!) Хората с по-тъмна кожа трябва да калциферол по-горе. Това се дължи на намаляване на синтезата на компонент на кожата.

Препоръка (!) Като се фармацевтични препарати на витамин D3 се препоръчва да се избегне продължителен престой под слънцето и посещават солариуми, тъй като това може да доведе до предозиране на витамин D, и неприятни симптоми, включително смърт.

Дозиране

Недостатъкът на слънчевия елемент сега са все по-голям проблем в целия свят. Особено трудно се проявява в западните и северните държави. Наскоро увеличи препоръчителната дневна доза на витамин D. За да коригира дозата по-точно след датата на кръвен тест за 25 (О) D3, препоръчителното ниво на 40-60 ПГ мл.

В различните страни от препоръчителния дневен прием на витамин D е: деца до една година от 400-500 IU 1-18 години е 600 IU, мъже и жени 18-50 години 600 IU, мъже и жени над 50-годишна – 800 IU, бременна 1500 – 2000 IU кърмене 600 -. 2000 IU

момента под активно обсъждане на необходимостта от увеличаване на дневната доза на витамин D с 2,000-4,000 IU / ден, и за лечение на затлъстяване и диабет тип 2 могат да изискват дози от порядъка на 6000 до 10000 IU / ден. В някои литературни източници, вместо на международни единици са микрограма. Това е с формула:. 1 IU = 0025 ug, или 1 ug = 40 IU

стоманобетонни дози се предписват за лечение на фрактури, заболявания на опорно-двигателния апарат, ендокринната система, имунната и под наблюдението на лекар.

Тъй като D3 е мастноразтворим витамин, че в идеалния случай трябва да се консумира с мазни храни за по-добро усвояване на холекалциферол.

Каква е опасността от предозиране на витамин D3?

Това вещество е в състояние да се натрупват в мастната тъкан и постепенно се консумира като е необходимо. Преди да си уговорите среща, изследва съдържанието му в кръвта. Излишният витамин D3 се случва много рядко. Това условие може да се развие след продължително прилагане на високи дози лекарства с витамин.

В се формира излишък на излишния калций, което е под формата на калциране (натрупване на соли) е депозиран в кръвоносните съдове, сърцето, бъбреците, белите дробове. Те могат да блокират артериите, увреждане на тъкан. Неговата излишък може да доведе до резорбция на рамката (строма) на костите и развитието на остеопороза, костна деминерализацията;

В случай на предозиране на витамин D тежки токсични отравяне.

Симптомите на хипервитаминоза:

 • загуба на апетит, гадене, повръщане;
 • слабост;
 • раздразнителност, нарушения на съня;
 • нарастването на телесната температура;
 • нарушаване на храносмилателната система: гадене, повръщане, диария;
 • повишена жажда;
 • изтощително главоболие;
 • болка в костите и мускулите;
 • оскъдна урина, възпаление на бъбреците, кръв в урината, и присъствието на протеин и левкоцити;
 • на отслабена имунна система, чести настинки;
 • появата на синкав кожата, сърбеж;
 • сърцебиене, аритмия; хипертония;
 • задух, конвулсии;
 • разширяване на черния дроб. В кръвта показа високо съдържание на калций и фосфор. Това повишава риска от развитие на бъбречни нарушения, хрущяли и кръвоносните съдове.

Как опасна липса на витамин D3?

Витамин D недостатъчност при деца се проявява под формата на рахит при възрастни -. Остеопороза (намаляване на здравината на костите) и остеомалация (размекване на костите)

Първоначалните симптоми на рахит при деца:

 • нарушения на съня,
 • раздразнителност,
 • изпотяване.

При липса на специфична терапия включва костната тъкан и скелетните мускули:

 • при деца, забавено начални и затваряне на фонтанелата.
 • по време на периода на омекване растеж и деформация на костите на гръбначния стълб, ребра, долните крайници, което причинява изкривяване на гръбначния стълб, кости краката;
 • появява мускулна хипотония, слабост.

Ralitsa Yankova Ivankova

Mnogo se stvari mogu reći o Ralitsa Yankova, ali dvije osobine koje većina ljudi najviše uživa je to što je verno i pažljivo. Naravno da je i častan, idealističan i podeljen, ali u manjim dozama i često su pokvareni navikama provokativno.
Međutim, njena vernost je ono što je najpopularniji. Prijatelji često računaju na njihovu i njenu lojalnost kad god im treba pomoć.

Naravno niko nije savršen i Ivankova ima i mnogo manje povoljnih karakteristika. Njena osvetoljubivost i izdajstvo izazivaju mnogo žalbi čak i najbolje vrijeme.
Na sreću, njena pažljiva priroda pomaže u prevenciji većine ovih žalbi.

Може също да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *